Investering NO

I forhold til alle andre europeiske storbyers historie er Berlins uten sammenligning, og metropolen Berlin er for lengst blitt et kulturelt mekka. Byens spesielle atmosfære er på nivå med byer som London og Paris. Det eneste som skiller Berlin fra andre europeiske storbyer, er prisnivået på en bolig. Her er forskjellen slående.

På grunn av en langvarig høy arbeidsløshet, et ufleksibelt arbeidsmarked og lavt privatforbruk i befolkningen, har det tyske marked rent økonomisk i en årrekke gått tregt. Resultatet av dette er blant annet billig boliger - ikke minst i Berlin.

Er man blant dem som mener at prisene på leiligheter kommer til å stige på samme måte som prisene er steget i resten av Europa - ja, så bør man se nærmere på investeringsmulighetene i Berlin. Utover muligheten for å tilegne seg en billig bolig, blir man også eier av en feriebolig som er ca. 90 min med fly fra Oslo

En kjøper bør gjøre seg følgende overveielser om boligen og formålet med kjøpet.

  • ?nsker vi å gjøre en ren investering, eller ønsker vi en feriebolig?

  • Hvor mye bør boligen koste?

  • Hvor har vi lyst til å bo?

  • Skal den være nyoppusset, eller kan den ha en viss porsjon "berlinersjarm"?

  • Hva har vi råd til å betale pr. måned ved eventuell finansiering av boligen?

  • Hvor ofte regner vi med å bruke leiligheten?

  • Skal den lånes/leies ut til venner og bekjente eller leies ut permanent?

  • Er vi klar for å påta oss arbeidet som er forbundet med å være utleiere?

Kjøp av utleid leilighet som investeringsobjekt.

Dersom interessen går på investering fram for storbyferie, er det verd å overveie en eierleilighet som allerede er utleid. Her kan det normalt oppnås et nettoavkast på mellom 2-4% av den investerte kapital.

Ved kjøp av feriebolig gjennom Berlinmegleren er det mulig å annonsere gratis på vår hjemmeside, hvis man etter kjøpet ønsker å leie ut sin bolig. Se utleie.

Leieregler

Som Norge er en leier i Tyskland beskyttet av leielovgivningen. Det vil si at en utleier ikke kan si opp leieren sin, med mindre han/hun selv ønsker å benytte boligen permanent (ikke kun som feriebolig).

Ring og hør nærmere om dine muligheter for en bolig i Berlin.